blank

Iskanje:

Sindrom kronične utrujenosti

Čeprav so mnogi, če vključimo tudi nekatere zdravnike, sumničavi in verjamejo, da je sindrom kronične utrujenosti psihološke in ne fiziološke narave, raziskave dokazujejo, da imajo bolniki s kronično utrujenostjo motnje v delovanju imunološkega sistema, kateri povzroča, da njihov organizem ni sposoben izkoreniniti viruse, ki ga napadajo ali preprečiti ponovno aktiviranje virusov, kateri so predhodno bili pritajeni v njihovem sistemu.

VZROK

Vzrok sindroma kronične utrujenosti ni poznan, nekateri zdravniki pa menijo, da bi vzroke lahko iskali v pretirani uporabi antibiotikov, ali dolgoročni izpostavljenosti pesticidom. Drugi spet menijo, da se kronična utrujenost lahko pojavi, kadar virus ali neka druga stvar napade organizem v času, ko je imunološki sistem že oslabljen.

SIMPTOMI

  • utrujenost, ki onesposablja,
  • vztrajno povišana temperatura,
  • bolečina in oslabljenost mišic,
  • slabo spanje,
  • otečeni, občutljivi limfni vozli.

SAMOZDRAVLJENJE

Glede na to, da je vzrok sindroma kronične utrujenosti nepoznan, se zdravljenje omejuje na blaženje simptomov. Vrsta alternativnih načinov zdravljenja kot npr. akupresura, akupunktura, zdravilna zelišča, homeopatija, prehrana, meditacija, … lahko pripomore kontrolirati različne simptome sindroma kronične utrujenosti.

 

banner
banner
banner
 
banner