blank
Marelično olje v kozmetiki

Na Kitajskem so že pred 5000 leti imeli olje marelice za lepotilno skrivnost, poznano pa je bilo le cesarjem in cesaricam.  Pri redni uporabi olja marelice koža dobi žametni videz marelice.

Hladno stiskano olje semen marelice je znano po visoki vsebosti vitamina E, esencialnih maščobnih kislinah in vitaminu A. 

Olje marelice je primerno za vse tipe kože, prav tako tudi za vsa starostna obdobja. Lahko se uporablja pri masažah ter v kozmetiki za pridobivanje mleka in krem. Zelo hitro se vpija in ne masti kože.

Olje marelice je po sestavini in delovanju podobno mandljevem olju. Enako kot mandelj, marelica vsebuje cianogene vezi. Če primerjamo njuno ceno, ima marelično olje vsekakor nižjo. Zelo je popularno zaradi svojega prijetnega vonja in je dobra osnova za eterična olja. Vsebuje od 58% do 74% oleinske maščobne kisline  ter od 20% do 32% esencialne linolne kisline.

Olje marelice se uporablja za izdelavo gelov.  

Nanesite nekaj kapljic na blazinice prstov ter olje nežno vtrite v kožo.

 

banner
banner
banner
banner