blank

Iskanje:

Splošno o kristalih

Kristali so najvišja oblika razvoja v svetu mineralov, s pravilno razporejenimi atomi, ioni in molekulami.

Kristali, drago in poldrago kamenje so lahko okras in odraz moči, odvisno od tega v čigavih rokah se nahajajo. Vendar pa je njihova osnovna naloga uravnoteženje telesa, uma in čustev.

Kristaloterapija je ljudem znana več kot pet tisoč let.

Najstarejši zapisi izhajajo iz Kitajske in Indije. Kristali imajo lastno inteligenco, hitro prejemajo naše vibracije, čustva ter v sebe potegnejo vse negativnosti.

Ljudje so bili navdušeni nad kristali že zaradi njihove barve, sijaja in delovanja ter so jih uporabljali v posebnih priložnostih, verskih in ritualnih dogodkih.

Lepota kristalov je odpirala pozitivne občutke, čiste misli in kreativne ideje. Ženske so jih uporabljale za okraševanje in pomoč v pomembnih življenjskih situacijah, moški pa za pridobivanje moči, dokazovanju statusa in bogastva.

V tem času so samo posvečeni imeli pristop do kristalov in znanju o njihovi uporabi, danes pa se to znanje vse bolj širi in je dostopno vsem, ki se posvečajo sebi, svojemu psihičnemu razvoju in doseganju ravnotežja duha in telesa.

Danes se izvajajo mnoge metode raziskovanja o uporabi kristalov v vsakodnevnem življenju. Zadnja leta pa je znanost pričela uporabljati kristalno tehnologijo za komunikacije in shranjevanje informacij, za solarno energijo itd.

Današnja znanost ugotavlja, da več substanc in membran v človeškem telesu funkcionirajo kot tekoči kristali.

Marcel Vogel, raziskovalec na IBM-u, v času 24 let raziskovalnega dela, je prišel do pomembnih rezultatov povezanih s človeškim telesom in gorskim kristalom (kvarc). Ker je človeško telo v glavnem sestavljeno iz vode je jasno, zakaj se tako dobro usklajujemo z gorskimi kristali.

Kristali imajo popolno atomsko strukturo, katera jim omogoča prejemanje, shranjevanje in pošiljanje velikih količin energije. Na te, takoimenovane biofotone, vpliva elektromagnetna resonanca kristalov.

Elektromagnetno polje kristalov vpliva na vsa področja. El. polje deluje samo tam, kjer se srečajo iste frekvence ali pa imajo energijsko strukturo. Ta fenomen se imenuje "resonanca". Na področju kontakta s telesom, se generira odmev, kjer podobne substance, deli in strukture telesa lahko harmonično oscilirajo s frekvencami, katere prihajajo iz kristalov. Niso spodbujeni samo fizični deli telesa, ampak tudi odgovarjajoči emocionalni, mentalni in duhovni nivoji.

Kristali se lahko uporabljajo tudi kot energijski stabilizatorji, ojačevalci, prevodniki in transformatorji, ki lahko menjajo kvaliteto in količino nekaterih sevanj. To je še posebej pomembno, kadar govorimo o škodljivih sevanjih iz naše okolice in škodljivih vplivih na človeka.

 

 

"V kristalu imamo čisto evidenco obstajanja formativnega življenjskega principa. In čeprav poleg vsega ne moremo razumeti življenje kristalov – oni so le živa bitja."

Nikola Tesla l. 1900.

 

 


 

banner
banner
banner
 
banner