blank
Okusne jedi z dodatkom arganovega olja

Hladna riževa solata z arganovim oljem

Riž skuhamo in ga ohladimo. Ohlajenemu dodamo na majhne kocke narezana pečena piščančja prsa, prav tako na kocke narezano papriko, popečene bučke (ali jajčevec), čebulo, ter na koncu začinimo s soljo, poprom, malo balzamičnega kisa ali limoninega soka ter nekaj kapljic arganovega olja.

Sestavine:

  •  riž (rjavi)

  • piščančja prsa

  • paprika (zelena in rdeča)

  • bučke ali jajčevec

  • čebula

  • sol, poper

  • kis

  • arganovo olje


 

Nataša Šepa

 

Zelenjava na žaru

Več vrst zelenjave narežite in marinirajte (eno uro) v olivnem olju, kateremu dodajte dve žlički arganovega olja, strt česen, sol, poper in rožmarin.

Marinirano zelenjavo na hitro popecite na žaru, brez dodajanja maščobe. Dober tek!

Sestavine:

  • paprika (več barv)

  • bučke

  • jajčevci

  • šampinjoni

  • beluši

  • mlada čebula


 

Nataša Šepa

 

Juha iz bučk