blank
Konoplja v kozmetiki

Zaradi svojih blagodejnih lastnosti je konoplja vedno bolj uveljavljena tudi v kozmetiki in kozmetičnih proizvodih. Vsebuje namreč idealno razmerje nenasičenih maščobnih kislin, pa tudi vitamine in minerale. Konopljino olje, ki se dodaja kozmetičnim in negovalnim proizvodom ima velik učinek na vlaženje kože, zmanjšuje pa tudi videz gub.
Bistvena maščobna kislina – linolenska in gama-linolenska (GLA), – ki jo najdemo v konopljinem olju, je pokazala zelo koristne učinke na kožo. Te maščobne kisline vsebujejo tudi gliceride, sterole in fosfolipide.
Esencialne maščobne kisline, ki so pomemben gradnik celične membrane v našem telesu, so prisotne tudi v koži; kožo ščitijo pred oksidativnimi poškodbami in pomagajo pri dopolnitvi medcelične kožne matrice. Zaradi neravnovesja teh esencialnih maščobnih kislin, predvsem pomanjkanja omega 3 maščobnih kislin, lahko koža postane razpokana in suha.
Mladostna in pravilno delujoča koža vsebuje ceramide, vendar se njihova raven z leti zmanjšuje in večkrat nasičene maščobne kisline, ki ceramide ohranjajo prožne in prilagodljive, zamenjajo manj nasičene maščobne kisline. Ta proces, skupaj s počasnejšo presnovo kože, pripomore k nastanku gub in staranju kože. Lokalna uporaba maščobnih kislin na kožo deluje protivnetno.
Konopljino olje, ki se uporablja v kozmetiki ima lahko in fino teksturo in koži zagotavlja vlago. Kozmetika iz konopljinega olja ugodno vpliva na občutljivo in poškodovano kožo, delovala pa bi naj tudi kot naravna zaščita pred UV žarki.

banner
banner
banner
 
banner