blank
Voda in hrana v plastični embalaži

Ustaljene navade, je tako kot predsodke, kljub dejstvom težko spremeniti

Biosphenol – A je strup iz polikarbonata.

Biosphenol – A je kemikalija, katera povzroča hormonske motnje. Ocenjuje se, da je škodljiva in nevarna tako za človeka kot za okolje. Nedavna odkritja opozarjajo, da se izloča tako iz polikarbonatnih plastičnih posod za vodo pod posebnimi pogoji, kakor tudi iz polikarbonatnih plastičnih posod za hrano.

Industrija plastike trdi, da je ta substanca nenevarna, medtem ko na osnovi laboratorijskih testov vse večje število znanstvenikov trdi, da je ta sestavina kancerogena, da povzroča neplodnost in da lahko povzroči motnje obnašanja otrok, kot na primer hiperaktivnost.

Znanstveniki trdijo, da ta sestavina imitira naravni estrogen, hormon, ki je sestavni del endokrinega sistema in vpliva na delo trebušne slinavke. Lahko pa vpliva tudi na zgodnji razvoj diabetesa tipa 2, kakor tudi na nepravilne koncentracije jetrnih encimov. Plastenke, katere uporabljamo pri otrocih, najpogosteje vsebujejo to sestavino, vsebujejo pa jo tudi plastične embalaže za hrano, kot tudi zalivke za zobe.

Nikar ne pijte vode iz plastenke, saj se iz embalaže izloča snov biosphenol A, ki škoduje zdravju. Pa ne samo to! V marsikateri vodi iz plastenke so našli tudi sestavine zdravil, sledi umetnih gnojil in druge kemikalije.

Vsekakor se izogibajte plastični embalaži in se odločajte za pijačo ozir. hrano v stekleni embalaži.

Destilirana voda

banner
banner
banner
 
banner