blank
Magnetna terapija

Magnetno polje Zemlje je važno za življenje. Zemlja je obkrožena z magnetnim poljem, naše telo pa absorbira ta magnetizem. To magnetno polje vpliva na življenje vseh živih bitij.

Magnetno polje Zemlje je še posebej pomembno za naše zdravje. Dokazano je da je Zemljino magnetno polje oslabelo, ter še naprej slabi. Raziskovanja so pokazala, da je v zadnjih 4000 letih oslabelo za 80%, v zadnjih 1000 letih približno 50%, ter tako znaša približno 0,5 Gaussa. Zadnjih 156 let, odkar se meri magnetno polje Zemlje, oslabelo je za 8%.

Glavni vzrok za zmanjšanje magnetnega polja, smo nažalost mi, ljudje. Z današnjim načinom življenja - napredkom tehnologije, nenehnim onesnaževanjem tal, ter pretirano gradnjo, smo zmanjšali naravni vpliv zemljinega magneta.

Zaradi vseh navedenih razlogov, bi se lahko reklo, da danes vsi občutimo posledice, katere se kažejo v bolečih ramenih, bolečinah v hrbtenici, glavobolih, pozabljivosti, nespečnosti, problemi z prebavo in cirkulacijo, ter  kronična utrujenost.

Telesne tekočine pod vplivom magnetnega polja postajajo lužnate. Lužnate tekočine lahko prenesejo več kisika, kot pa tekočina, katere pH vrednost gre proti kislosti. Znanstveno je dokazano, da je pH vrednost telesnih tekočin zdravega človeka, večja kot pa pH vrednost bolnega človeka.

 

 


 

 

 

banner
banner
banner
 
banner